Peerfeedback op toetsvragen - workshop

Moet je een meerkeuze en/of openvragen toets samenstellen, dan helpt peerfeedback van collegadocenten en/of toetsdeskundigen om de toets te optimaliseren. In deze workshop ga je aan de slag met een toets die je wilt gaan afnemen. Met een groep van betrokken docenten ga je elke toetsvraag langs om met elkaar te ontdekken waar je allemaal op moet letten en tot welke herformuleringen van vragen dit leidt.

Voor wie?

Een groep examinatoren/beoordelaars uit een opleiding. De groep dient met elkaar vragen aan te leveren voor dezelfde toets  die afgenomen gaat worden. Zodra zich binnen de faculteit een groep van 2 tot 10 deelnemers heeft gevormd, die interesse hebben in deze workshop, dan kan dit kenbaar gemaakt worden door de link naar het interesseformulier in te vullen onderin deze webpagina.

Doel en resultaat

Doel van de peerfeedbackronde is om met elkaar de kwaliteit van de toets te optimaliseren en de concepttoets tot een definitief op te maken toets klaar te leggen. Daarnaast kunnen aandachtspunten bij het geven van peerfeedback leiden tot een peerfeedbackprotocol of -handleiding.

Inhoud en werkwijze

Van tevoren moet een toets met het gewenste aantal toetsvragen worden klaargelegd. In de bijeenkomst wordt per vraag besproken of de vraag goed geconstrueerd is en wenselijk is voor in de toets of worden herformuleringen voorgesteld, zodat op het einde een (bijna) definitieve toets klaarligt.


Praktische informatie

Aantal en duur bijeenkomsten
1 bijeenkomst van 4 uur
Data bijeenkomsten
In overleg
Studiebelasting
Ter voorbereiding de opdracht om een toets klaar te leggen voor afname.
Locatie
Metropolitan, VU Amsterdam Indien men een andere locatie wenst, dan mag die georganiseerd worden.
Prijsindicatie€ 1200,- per workshop. Extra kosten maatwerktarief op basis van € 150,- euro per uur.
voor eventuele reistijd kunnen kosten in rekening gebracht worden.
Wie kan zich inschrijven?
Groep van betrokkenen bij eenzelfde toets van 2-10 deelnemers.
Aanmelden
Via het online interesseformulier kunt u zich aanmelden of specifieke informatie opvragen voor dit traject.
Contact
Voor praktische informatie over inschrijving, betalen en planning kunt u contact opnemen met: Sjoukje Colenbrander, medewerker studentzaken, 020 59 86903.  E-mail: toetsbekwaamheid.fgb@vu.nl