HGZO-congres 2019

hgzo_congresbanner

Donderdag 21 en vrijdag 22 maart 2019 
Hotel- en congrescentrum De Werelt in Lunteren  
 
hgzocongres_scheidingsbalk

Verbeelding - beelden en vergezichten in het zorgonderwijs

hgzo_congrespic1Er is weinig verbeelding nodig om te beseffen dat er veel af komt op de zorgprofessional van de toekomst. Toenemende complexiteit van de patiëntenpopulatie, technologische innovaties, en afname van de beroepsbevolking zijn bekende voorbeelden. Kunnen wij ons inbeelden hoe het werk in de zorg van onze huidige studenten er over 20 jaar uitziet? Waarschijnlijk niet. Kijk maar eens 20 jaar terug in de tijd en vergelijk dat met nu. En dat terwijl ontwikkelingen alleen maar harder gaan.

hgzo_congrespic4We weten het dus gewoon niet. En toch zijn we gedreven om onze studenten goed op te leiden. Hoe dan? Onder andere door hen te leren flexibel, creatief en reflectief te zijn, ze te laten leren van en met de huidige zorgtechnologie en door ze voor te bereiden op dat wat we wel kunnen voorspellen: een toename van oudere zorgvragers gecombineerd met een afname van zorgverleners. Ook kunnen we onze studenten voorbereiden op de toekomst door hen te laten leren met de huidige onderwijstechnologie. Met bijvoorbeeld videobeelden en virtual reality is in het onderwijs meer mogelijk danhgzo_congrespic8 we 20 jaar geleden konden bedenken.

Ga gedurende twee dagen met ons mee op onderzoek uit en ontdek welke beelden jouw onderwijs kunnen versterken.

hgzocongres_scheidingsbalk

Voor wie?

hgzo_congrespic3Het HGZO-congres is een inspirerend en interessant congres voor docenten, (praktijk)opleiders en andere professionals die werkzaam zijn bij (zorg)opleidingen of bij een opleidingsinstituut verwant aan een ziekenhuis of zorginstelling.
Na het congres heb je veel onderzoeken en theorieën gehoord en inspirerende ideeën opgedaan om jouw onderwijsleersituaties nog beter in te kunnen richten.

hgzocongres_scheidingsbalk

Terugblik HGZO-congres 2018

hgzo_congrespic9Nieuwsgierig geworden? Het kennisplatform Onderwijs en Gezondheidszorg voor opleiders in de zorg heeft op haar website een verslag gepubliceerd over het HGZO-congres 2018. 
Daarnaast kun je diverse presentaties downloaden van de workshops uit de vorige editie op de webpagina 'Terugblik HGZO-congres 2018'


hgzocongres_scheidingsbalk

Zelf een workshop verzorgen?

hgzo_congrespic7Het congres staat in het teken van elkaar ontmoeten, laagdrempelig kennis uitwisselen en elkaar inspireren! Je kunt jouw visie, expertise of ervaringen delen door zelf een interactieve workshop te verzorgen. Wil je zelf een actieve bijdrage leveren, vul dan het formulier 'Workshop verzorgen' (.doc) in en e-mail dit naar Judith Gerritsen, j.m.gerritsen@vu.nl
We ontvangen je workshopvoorstel graag uiterlijk uiterlijk 8 november 2018.


hgzocongres_scheidingsbalk

Inhoud

hgzo_congrespic5De sprekers en de inhoud van het programma worden in de loop van de komende maanden bekend gemaakt. We kunnen alvast beloven dat het congres zich weer zal kenmerken door een gemoedelijke sfeer waarin het actief delen en uitwisselen van kennis centraal staat.
Wil je er direct van op de hoogte raken wanneer er nieuwe sprekers en workshops bekend zijn? 
Volg dan het HGZO-congres 2019 evenement op Facebook.


hgzocongres_scheidingsbalk

Met je team naar het HGZO-congres 2019

hgzo_congrespic6Creatief en innovatief zijn vraagt samenwerking. Daarom willen wij tijdens deze editie van het HGZO-congres teams uitdrukkelijk de mogelijkheid geven om samen te leren en te werken. Interesse in kortingsmogelijkheden en overlegruimte voor teams? Neem dan contact op met Judith Gerritsen, j.m.gerritsen@vu.nl.

hgzocongres_scheidingsbalk

Aanmelden en praktische informatie

hgzo_congrespic10Aanmelden kan via het online inschrijfformulier dat t.z.t. op deze webpagina verschijnt.  

Locatie
Het congres vindt plaats in congreshotel ‘De Werelt’, Westhofflaan 2,
6740 AA Lunteren, tel: 0318-484641, dewerelt.nl.

Ga hier naar de routebeschrijving.

Aanvangstijden congres 
Op donderdag start het congres om 10.00 uur.
Op vrijdag start het congres om 9.30 uur.   

hgzocongres_scheidingsbalk

Contact en meer informatie

hgzo_congrespic11Neem voor meer informatie contact op met:

Voor praktische vragen:
Sjoukje Colenbrander
Secretariaat  
T (020) 59 86903
E s.colenbrander@vu.nl 

Voor inhoudelijke vragen:
Judith Gerritsen
Coördinator HGZO congres 2019
E j.m.gerritsen@vu.nl

Social Media
Je bent van harte welkom om lid te worden van onze groepen op social media:
Docenten in het zorgonderwijs en opleiders in de zorg op Facebook.
Inspiratie voor docenten in het zorgonderwijs en opleiders in de zorg op LinkedIn.
Hierin participeren een aantal docenten van onze opleidingen en delen we geregeld berichten met betrekking tot zorgonderwijs.  

BoomHogerOnderwijsHet HGZO-congres 2019 wordt gesponsord door Boom hoger onderwijs.