Basis Kwalificatie Examineren (BKE)

Uw eigen toets optimaliseren en verantwoord klaar leggen voor de toekomst

De Basis Kwalificatie Examinering (BKE) is alleen aantrekkelijk om te volgen als je echt graag het naadje van de kous wilt weten van uw eigen toetskwaliteit en u uw eigen toets ook nog eens wilt verantwoorden en optimaliseren.In dit traject bekijkt u uw eigen toets vanuit minstens twaalf gezichtspunten om uiteindelijk weloverwogen beslissingen te kunnen nemen op welke manier u de toets voor de komende jaren klaarlegt. U bent na succesvolle afronding dan wel officieel BKE-gecertificeerd.

Er zijn drie varianten van deze cursus:
Variant 1:
Jaarlijks wordt de BKE cursus als onderdeel van de master Docent Hoger Gezondheidszorg Opleiding (HGZO) verzorgd. Deze cursus loopt van september tot en met juni. Docenten vanuit alle hbo en wo instellingen kunnen als aanschuiver zich voor deze cursus inschrijven. Bij 20 deelnemers is de groep vol.

Variant 2:  Behalve dat bovenstaande standaard cursus BKE verzorgd wordt, is het ook mogelijk een BKE cursus op maat voor groepen van 8 - 20 deelnemers te volgen. Daarbij kunt u denken aan een scholing vanuit een bepaalde toetsvorm of een scholing vanuit een specifiek toetsbeleid. 

Variant 3: Werkt u als docent bij een instelling met een eigen BKE beleid of bijzondere wensen, dan kunnen er ook trainingen verzorgd worden op maat of aansluitend bij opleidingsspecifiek toetsbeleid.

Voor wie?

Examinatoren die verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van een of meerdere toetsen.

Doel en resultaat

Doel van dit traject is om de eigen toets volledig geoptimaliseerd en verantwoord klaar te leggen voor de toekomst. Door dit eenmalig grondig te doen ontwikkel je onderwijsactiviteiten, leerdoelen en (deel)toets(en) aansluitend bij de eigen onderwijs- en toetsvisie en ligt er een toetsplanning bij de geoptimaliseerde toets klaar, die u jaar in jaar uit kunt blijven gebruiken en bijschaven zonder telkens weer een uitgebreide analyse te hoeven maken. BKE certificering zit inbegrepen in varianten 1 en 2.

Inhoud en werkwijze

Zie studiehandleiding BKE (.doc) (variant 1 en 2).

Dit traject kan op verzoek ook in het Engels worden aangeboden.

Praktische informatie

4 bijeenkomsten:
1 startbijeenkomst (3 uur), 2 verdiepingsbijeenkomsten (2x3 uur) en 1 afsluitende bijeenkomst (1 uur).
In overleg
Indicatie is 70 uur per deelnemer, maar een en ander is ook afhankelijk van de keuze van de toets die geoptimaliseerd wordt en reeds aanwezige organisatiestructuur rondom toetsing.
VU Amsterdam. Indien men een andere locatie wenst, dan mag die georganiseerd worden.
Variant 1: € 1.200,- euro per persoon voor deelname aan cursus BKE inclusief twee toetskansen ter certificering.
Variant 2: € 24.300,- inclusief twee toetskansen ter BKE certificering per groep van maximaal 20 deelnemers.
Variant 3: prijs afhankelijk van wensen.
Neem voor speciale partnertarieven contact met ons op.
Groep van maximaal 20 deelnemers.
Via het online interesseformulier kunt u zich aanmelden of specifieke informatie opvragen voor dit traject.
Neem bij vragen contact met ons op via: toetsbekwaamheid.fgb@vu.nl