Onderwijsadvies

Blended Learning
Beter opleiden, begeleiden en toetsen van de onderzoekende hbo-student
Curriculumontwikkeling
Professionalisering van docenten
Toetsbekwaamheid
Diversiteitsensitief onderwijs
Reflecteren met de VU Reflect app

Het opzetten en behouden van goed onderwijs wordt gerealiseerd door zowel kleine verbeteringen als ingrijpende wijzigingen. LEARN! Academy biedt ondersteuning en advies bij het realiseren daarvan. Dit kan gericht zijn op verschillende niveaus binnen een onderwijsinstelling en variëren van een enkelvoudig consult tot een meerjarig adviestraject.

LEARN! Academy biedt begeleiding en advies aan docententeams en management, op opleidings- en instellingsniveau. Daarbij schrijven wij niet voor hoe het moet, maar reiken gereedschappen aan voor de onderwijspraktijk, waaruit u zelf een keuze kunt maken. Denk aan toetskwaliteit, of het inbedden van de zorg voor onderwijskwaliteit in doordachte structuren en processen die passen bij de eigenheid van de betreffende opleiding(en). Centrale diensten (bv. IT-diensten, kwaliteitszorg, onderwijsbeleid of studentondersteuning) die direct of indirect een rol spelen bij het realiseren van hoogwaardig onderwijs  ondersteunen we ook op deze basis.

Specifieke onderwijsbehoeften
Het team Special Educational Needs richt zich op de professionalisering van leraren, zorgspecialisten en teams in het afstemmen van het onderwijs op de specifieke onderwijsbehoeften van leerlingen. Hierbij staat steeds de vraag centraal: wat heeft deze leerling of groep nodig om optimaal te functioneren in het onderwijs? Wij bieden trainingen, cursussen, studiedagen en workshops op maat voor docenten- en zorgspecialisten(teams). Tevens kunt u bij ons terecht voor advies, onderzoek en schoolontwikkeltrajecten op maat en incompany. Neem voor meer informatie contact op met Berber Klein, teamleider SEN, b.klein@vu.nl

Meer informatie en contact
Als u ondersteuning wilt op één van deze of vergelijkbare thema’s, kunt u contact opnemen met Sjoerd Sinke, teamleider Hoger Onderwijs,learnacademy@vu.nl of tel. 020 598 8600. Onze dienstverlening is vaak maatwerk. Aan een oriënterend gesprek voor een begeleidingstraject of advies zijn geen kosten verbonden. U ontvangt op basis van uw vraag een offerte op maat. Na opdrachtbevestiging gaan we aan de slag.