Website onderzoeksgroep ICE (Interaction & Communication in Education) lab gelanceerd

Goede gesprekken en de juiste woorden zijn enorm belangrijk voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Sinds kort is er aan de VU een onderzoeksgroep met jonge enthousiaste wetenschappers die zich daar mee bezighouden. Hun focus ligt op onderzoek naar interactie en communicatie in het onderwijs.

02-05-2018 | 10:12

De nieuw opgerichte onderzoeksgroep heet ICE lab (Interaction & Communication in Education), en heeft als doel het verwerven van kennis over interacties in het klaslokaal, om daarmee docenten te helpen de kwaliteit van communicatie in hun onderwijs te verbeteren.

Vanuit het UCGB zijn Anne de la Croix, Anna Kaal, Marjolein Cremer en Sebastiaan Dönszelmann aangesloten bij ICE lab.  De leden van ICE lab hebben verschillende achtergronden en wisselen samen kennis uit rondom theorieën, perspectieven, methoden en tools om communicatie & interactie te bestuderen.

De website van het ICE lab is sinds kort online. Je vind deze via www.icelab-vu.nl.
Op de website lees je meer over de aangesloten onderzoekers. Zij delen nieuws omtrent hun onderzoek, relevante evenementen, en er zullen t.z.t. onderzoeksresultaten beschikbaar worden gesteld.

ALA Conferentie 2018
Interessant om alvast te vermelden is dat van 4 tot 7 juli 2018 de ALA (Association of Language Awareness) conferentie zal worden georganiseerd door Anna Kaal, Sebastiaan Dönszelman en Anne de la Croix. Het centrale thema van deze conferentie is ‘towards language aware citizenship’ en alle plenaire sessies, workshops, papers en posterpresentaties zullen zich focussen op taal en interactie in het onderwijs. Voor meer informatie, zie www.ala2018.com