NIEUW: Senior Kwalificatie Onderwijs voor het hbo

De Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO) is een innovatief programma dat al jaren met succes wordt gegeven aan zowel de Universiteit van Amsterdam als aan de Vrije Universiteit. Komend najaar wordt de SKO voor het eerst in het hbo aangeboden.

11-07-2018 | 16:04

Het SKO programma is bedoeld voor docenten en leidinggevenden die opvallen binnen de opleiding door hun inzet voor en toewijding aan het onderwijs. Zij kijken daarbij verder dan de eigen cursussen en het eigen vakgebied en zijn vaak de voortrekkers in vakoverstijgende projecten of bij onderwijsvernieuwing.

Voor wie?
Onderwijspioniers en verandermanagers die werken aan onderwijsvernieuwing die ingebed wordt in het opleidingsprogramma. Deelnemers kunnen verschillende functies of taken hebben in onderwijsvernieuwing. Te denken valt aan: • onderwijs- of opleidingsdirecteur
• coördinator van een groter samenhangend geheel van onderwijsonderdelen (bijvoorbeeld een jaar- of trackcoördinator)
• lid of voorzitter van opleidings- en/of curriculumcommissie, of
• voorzitter van de toetsingscommissie

SKO voor het hbo modelTijdens de SKO werken deelnemers gericht aan de onderwijsvernieuwing die zij tot stand willen brengen. Zij werken in het programma ieder aan een eigen project. De ondersteuning bestaat uit actieve trainingen in onderwijskundig leiderschap, intervisie en individuele coaching. Deelnemers maken in dit traject steeds de vertaalslag tussen de theorie, de eigen opleidingspraktijk en persoonlijke ontwikkeling aan de hand van hun persoonlijke leervraag en het onderwijsvernieuwingsproject binnen hun eigen opleiding.

Meer informatie en aanmelden
Ga voor meer informatie naar de webpagina Senior Kwalificatie Onderwijs voor het hbo.