HGZO congres 2019 - verbeelding

Wil je je onderwijs verder versterken met beelden? Kom dan naar het HGZO-congres voor docenten en opleiders in de zorg en het zorgonderwijs op 21 en 22 maart 2019.

11-07-2018 | 15:57

Er is weinig verbeelding nodig om te beseffen dat er veel af komt op de zorgprofessional van de toekomst. Toenemende complexiteit van de patiëntenpopulatie, technologische innovaties, en afname van de beroepsbevolking zijn bekende voorbeelden. Kunnen wij ons inbeelden hoe het werk in de zorg van onze huidige studenten er over 20 jaar uitziet? Waarschijnlijk niet. Kijk maar eens 20 jaar terug in de tijd en vergelijk dat met nu. En dat terwijl ontwikkelingen alleen maar harder gaan. We weten het dus gewoon niet. En toch zijn we gedreven om onze studenten goed op te leiden. Hoe dan? Onder andere door hen te leren flexibel, creatief en reflectief te zijn, ze te laten leren van en met de huidige zorgtechnologie en door ze voor te bereiden op dat wat we wel kunnen voorspellen: een toename van oudere zorgvragers gecombineerd met een afname van zorgverleners. Ook kunnen we onze studenten voorbereiden op de toekomst door hen te laten leren met de huidige onderwijstechnologie. Met bijvoorbeeld videobeelden en virtual reality is in het onderwijs meer mogelijk dan we 20 jaar geleden konden bedenken.

Ga gedurende twee dagen met ons mee op onderzoek uit en ontdek welke beelden jouw onderwijs kunnen versterken!

Meer informatie en aanmelden
Ga voor meer informatie naar de congrespagina van het HGZO-congres 2019 - verbeelding: beelden en vergezichten in het zorgonderwijs.