Professionals middelbaar beroepsonderwijs

banner_mbo

Opleidingen, cursussen, maatwerk en advies voor mbo

Als docent of docententeam staat u voor de uitdaging om studenten/deelnemers goed voor te bereiden op het werken en leren in de praktijk. Bent u op zoek naar praktische didactische handvatten? Wilt u onderzoeken of uw aanpak tot betere prestaties leidt? Of wilt u uw dagelijkse lessen beter onderbouwen? Kortom: wilt u weten wat werkt? LEARN! Academy verzorgt een aantal cursussen en teamtrainingen, speciaal ontwikkeld voor mbo-docenten. Op het gebied van didactiek, onderwijskunde, speciale onderwijsbehoeften en passend onderwijs en begeleiding van studenten/deelnemers. Voor de sectoren Zorgonderwijs en Sport en Bewegen beschikken onze opleiders en trainers over vakinhoudelijke kennis.

Vertaling naar de mbo-onderwijspraktijk 
Kenmerkend voor onze aanpak is een sterke onderbouwing, activerende werkvormen en concrete vertaling van wetenschappelijke kennis naar uw dagelijks werk. Wij werken volgens het principe ‘Teach as you preach’. U brengt bij voorkeur zelf praktijksituaties in en de trainer speelt daar flexibel op in aan de hand van de wensen van de groep. De cursussen en trainingen worden verzorgd op de VU of uw eigen school en aan de hand van praktijkcases op maat gemaakt. U kunt bij ons ook terecht voor advies en onderwijskundig onderzoek. 

Teamtraining of advies op maat?
Als u interesse heeft in een teamtraining voor uw school of team, maken wij vrijblijvend een offerte. U kunt kiezen voor een standaardtraining of een training over een zelf te kiezen onderwerp. De standaard teamtrainingen zijn opgenomen in het Lerarenregister. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wilma Jongejan, teamleider SEN, w.jongejan@vu.nl. of 020 598 1805. of Marjan Kok, m.j.kok@vu.nl, 020 59 86490.

Teamtrainingen Sport en Bewegen

Doceren is net topsport: focus als docent
Motorisch leren: uitlokken van onbewust leren - incompany teamtraining
Sportwetenschap voor de sportpraktijk

Teamtrainingen mbo-docenten

Breinprikkelend presenteren
ICT in de klas: activerend onderwijs met apps
Gemotiveerde motivatie