Verdiepingscursussen voor hbo-docenten

Incompany

(voorheen: academische modules voor hbo-docenten).

De verdiepingscursussen voor hbo-docenten bestaan uit 8 bijeenkomsten, verspreid over een semester. In deze cursussen  houdt u zich bezig met de wetenschappelijke literatuur over een bepaald thema, leert u verschillende perspectieven en visies kennen, en wordt u gestimuleerd om met een onderzoekende en kritische houding naar uw eigen onderwijspraktijk te kijken. Indien u interesse heeft in een cursus die incompany of op maat voor een team of groep docenten verzorgt wordt, neem dan contact op via e-mail:learnacademy@vu.nl.

Overzicht met mogelijke thema's


Voor wie

De cursussen zijn gericht op docenten in het hoger (beroeps)onderwijs die een academische blik op hun onderwijspraktijk willen ontwikkelen. De deelnemers hebben geen of weinig ervaring met wetenschappelijk onderzoek, maar willen eigen observaties en ervaringen uit hun onderwijskundige praktijk op een wetenschappelijke manier verwerken en beschouwen. 

Docenten

De docenten van de modules zijn wetenschappelijk geschoold en elk deskundig in een onderwijskundig vakgebied. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het hoger onderwijs en in de onderzoeksliteratuur. Door hun werkzaamheden als docentopleider of onderwijskundig adviseur zijn ze bekend met de uitdagingen die docenten en onderwijsinstellingen in de praktijk tegen komen. In de modules vertalen de docenten de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar de onderwijspraktijk, waarbij cases van deelnemers worden gebruikt.