Begeleiding en beoordeling van stages en scripties

Een stage en scriptie zijn intensieve onderdelen van het curriculum. Van de docent vraagt de begeleiding van deze onderwijsmodules veel inzet. In deze cursus leert u de begeleiding van een stage of scriptie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Voor de student, maar ook voor uzelf.

Voor wie?

Onderwijsgevenden die stages en/of scripties begeleiden op bachelor- of masterniveau.

Doel en resultaat

Juist in de laatste fase van de universitaire studie is het van belang studenten adequate individuele begeleiding te bieden. U leert veelvoorkomende problemen bij de begeleiding en beoordeling van stages en scripties aan te pakken. U verkent methoden om het leerproces van de student ‘op maat’ te ondersteunen, ontwerpt een begeleidingsplan en leert hoe u een scriptie- of stageverslag eerlijk en transparant kunt beoordelen. U oefent ook met effectief feedback geven aan studenten en met gesprekstechnieken.

Inhoud en werkwijze

Juist in de laatste fase van de universitaire studie is het van belang studenten adequate individuele begeleiding te bieden. De cursus bereidt u hier gedegen op voor. U leert veelvoorkomende problemen bij de begeleiding enbeoordeling van stages en scripties aan te pakken. U verkent methoden om het leerproces van de student ‘op maat’te ondersteunen, ontwerpt een begeleidingsplan en leert hoe u een scriptie- of stageverslag eerlijk en transparant kunt beoordelen. U oefent ook met effectief feedback geven aan studenten en met gesprekstechnieken.   De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van een dagdeel. Daarnaast bent u ca. 6 uur kwijt aan voorbereiding en het uitwerken van opdrachten.

Dit traject kan op verzoek ook in het Engels worden aangeboden.

Praktische informatie

Aantal en duur bijeenkomsten
2 bijeenkomsten van 1 dagdeel, 13.00 - 17.00 uur
Data bijeenkomsten
In overleg
Studiebelasting
2x4 uur bijeenkomsten en 6 uur voor voorbereiding en uitwerking van opdrachten, totaal ca. 14 uur.
Prijsindicatie€ 300,-
Extra kosten maatwerktarief op basis van € 150,- euro per uur. 
Voor eventuele reistijd kunnen kosten in rekening gebracht worden.
Neem voor speciale partnertarieven contact met ons op.
Aanmelden
Via het online interesseformulier kunt u zich aanmelden of specifieke informatie opvragen voor dit traject.
Contact
Bij vragen over inschrijving, planning en betaling kunt u contact opnemen met het onderwijssecretariaat: ho.ucgb@vu.nl