Lesson Study Conferentie 2019

Bouwen aan een duurzame didactiek

LS conferentiebanner

De vierde Nederlandse Lesson Study-conferentie zal plaatsvinden in een internationale omgeving! Van 3 tot en met 5 september 2019 komt de internationale conferentie van de World Association of Lesson Studies (WALS) namelijk naar de Johan Cruijff ArenA. De Nederlandse conferentie wordt georganiseerd door Lesson Study NL in samenwerking met deze conferentie onder de naam “Holland Dag”.

De Holland Dag op 4 september 2019 is bedoeld voor alle leraren (PO, VO, MBO en HO), lerarenopleiders, schoolleiders en onderwijsonderzoekers met interesse in Lesson Study in het Nederlandse taalgebied. Lesson Study NL organiseert workshops voor zowel mensen die nog onbekend zijn met Lesson Study als voor diegenen die er wel ervaring mee hebben en meer willen leren.

Met onder andere keynotes door:

  • Prof. Motoko Akiba  (Florida State University, VS)
  • Prof. Monique Volman (Universiteit van Amsterdam, NL) 
  • Prof. Klaas van Veen (Rijksuniversiteit Groningen, NL)
  • Prof. Martijn Meeter (Vrije Universiteit Amsterdam, NL)
Download hier de folder (.pdf).
 

Voor wie

De Holland Dag op 4 september 2019 is bedoeld voor alle leraren (PO, VO, MBO en HO), lerarenopleiders, schoolleiders en onderwijsonderzoekers met interesse in Lesson Study in het Nederlandse taalgebied.
 

Wat is Lesson Study?

In een Lesson Study werkt een klein team docenten samen aan het cyclisch ontwerpen, uitvoeren en evalueren van een onderzoeksles, waarbij het leren van de leerlingen centraal staat. Docenten leren van elkaar en door te observeren over het leren en denken van hun leerlingen. Deze aanpak komt hun onderwijs ten goede. Lesson Study is de snelst groeiende vorm van professionele ontwikkeling van docenten ter wereld en wint in Nederland zowel snel aan populariteit in alle sectoren van het onderwijs. Op basis van nationaal en internationaal onderzoek weten we steeds meer over de effecten en over factoren die positief of negatief van invloed zijn op het proces en de opbrengsten.

Waarom 4 september 2019 reserveren in uw agenda?

  • Op de conferentie krijgt u een compleet beeld van de actuele ontwikkelingen rondom Lesson Study in Nederland en Vlaanderen, en van de toepassingsmogelijkheden in uw eigen onderwijspraktijk.
  • Er is aanbod voor zowel mensen zonder als met ervaring met Lesson Study.
  • U kunt uitgebreid netwerken met collega’s en experts.
  • Aanmelden voor de Holland Dag geeft mede toegang tot alle Engelstalige presentaties van de WALS op die dag, waardoor u ook kennis kunt maken met internationale onderzoeksprojecten en praktijken.
  • U ontvangt een certificaat van deelname.

Ga voor meer informatie over het programma en aanmelden naar:
www.wals2019.com/holland-day/

Praktische informatie

Datum
4 september 2019
Locatie
Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Prijs
Early Bird €180 (tot en met 11 juni)
Regulier €220 (vanaf 12 juni)
Studenten €75
Inschrijven
Via www.wals2019.com/holland-day
Contact
Wouter van Joolingen
06 348 53282
w.r.vanjoolingen@uu.nl

Willemijn Schot
06 245 96068
w.d.schot@uu.nl

Lesson Study NL is een samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen, Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit Twente, Hogeschool Windesheim en Universiteit Utrecht.

                  Logos LS