Coaching van Studenten

"Breng jezelf in beweging als coach"

Je bent een ervaren begeleider, je beschikt over basis gespreksvaardigheden, en je wilt graag wendbaarder worden? Dan is deze tweedaagse nascholing zeker interessant!
 

Voor wie?

Docenten en studieloopbaanbegeleiders in het MBO en HBO, sector sport en bewegen en leraren lichamelijke opvoeding, die vaardig zijn in gespreksvaardigheden, luisteren, (door)vragen, samenvatten en feedback geven.
 

Doel en resultaat

Je kunt makkelijker schakelen tussen de niveaus van gedrag, opvattingen en drijfveren. Bovendien krijg je jouw visie op coachen scherper, worden je vaardigheden opgefrist, en leer je jouw talenten meer in te zetten in zes types coachgesprekken.
 

Inhoud en werkwijze

Kick van het coachen. Coachmodellen. Startgesprekken. Verhelderen. Ingaan op visies en vaardigheden. De kracht van confronteren. Valkuilen en flow in coaching. Schakelen tussen niveaus. Coachkwaliteiten inzetten. Ingaan op belemmeringen. Erkennen van eigen grenzen. Aan de hand van je eigen casuïstiek wordt er veel geoefend met het voeren van coachgesprekken. Vanuit een helder theoretisch kader wordt er doelgericht geoefend in zes soorten coachgesprekken. Het geven en ontvangen van feedback staat hierbij centraal. Tussen dag 1 en 2 wordt er gericht geoefend, daar doe je verslag van op dag 2.
 

Reacties van cursisten

'De theoretische onderbouwing is erg prettig'
'Een geslaagde heroriëntatie op vaardigheden'
'Goede, no-nonsense, begeleiding'

'Fijn dat er veel geoefend werd'
'Ik heb veel geleerd in een goede ongedwongen sfeer'
 

Contact en informatie

Studiebelasting
20 uur
Docent        
Allard Gerritsen
Data
vrijdag 13 september en 11 oktober 2019
Kosten
€ 560,- inclusief lesmateriaal en catering.
Inschrijven
Inschrijfformulier
Contact
Inhoudelijke informatie: 
Allard Gerritsen, a.g.a.gerritsen@vu.nl, (020) 59 88600
Inschrijving, planning, betaling: 
Sjoukje Colenbrander, s.colenbrander@vu.nl, (020) 59 886903

Gerelateerd aanbod