AIM Starterstraining

Voor wie?

De AIM-Startersdag is bedoeld voor docenten Frans (alle schooltypen) die met AIM willen gaan werken.

Doel en resultaat

U maakt kennis met de AIM-didactiek en oefent intensief met de werkwijze die kenmerkend is voor AIM-lessen. Daarnaast komen onderwerpen aan bod als schrijfvaardigheid in de AIM-lessen, beoordeling van leerlingen binnen het programma, de rol van de verhaallijn, het spel in de AIM-lessen en andere onderwerpen die bij de invoering van AIM horen, zoals de aansluiting op de reguliere methode.

Aan het einde van de dag kent u de basisprincipes van de Accelerative Integrated Method, heeft u AIM-voorbeeldlessen gezien, kent u de gebaren voor de eerste 10 à 15 lessen en heeft u aan de hand van het lesmateriaal een les opzet gemaakt en uitgevoerd.

Inhoud en werkwijze

Tijdens deze actieve dag leert u aan de hand van de basisprincipes van AIM alle gebaren van de eerste periode van het schooljaar kennen. Later op de dag pakken we het lesmateriaal erbij en oefent u met het maken en het uitvoeren van een typische AIM-les. Het effectief gebruiken van gebaren staat centraal op de Startersdag. Iedere deelnemer krijgt een samplerkit van de methode mee naar huis. We werken de hele dag intensief en in kleine groepen, waardoor een veilige sfeer ontstaat waarin iedereen ruimte heeft voor persoonlijk vragen.

Reacties van cursisten

"Na vandaag kan ik beginnen met AIM!"
"Het enthousiasme en de bekwaamheid van de trainers werken aanstekelijk." 
"Goede organisatie, goede docenten, goede sfeer, goede inhoud."
"Je merkt dat gebaren leren erg meevalt."

Cursusgegevens

Datumwoensdag 4 september 2019 (volgeboekt - inschrijving wachtlijst mogelijk)
Tijd10.00 -16.00 uur
PlaatsVrije Universiteit (hoofdgebouw), De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
Cursusleiderempty J. Spreen
Prijs€ 335,= inclusief koffie/thee, lunch en materiaal
Uitgebreid traject AIM het complete AIM traject tegen gereduceerd tarief
Contact
e.vander.berg@vu.nl
InschrijvenDigitaal of met inschrijfformulier tot uiterlijk vier weken voor aanvang studiedag; neem daarna eerst contact op (020) 598 9240