AIM training voor gevorderden: starterstraining leerjaar 2

Voor wie?

De AIM-training voor gevorderden is bedoeld voor docenten Frans (alle schooltypen) die reeds met hun eerste jaar AIM bezig zijn en zich willen voorbereiden op leerjaar 2.

Inhoud

  • Het materiaal voor het tweede leerjaar: het pièce, het vocabulaire en de grammatica van leerjaar 2
  • Aanleren van nieuwe gebaren
  • Planning van leerjaar 2
  • Werkvormen, toetsing en differentiëren met AIM
  • Feedback op eigen handelen in de les

Doel en resultaat

In deze training voor gevorderden maken wij u wegwijs in het tweede leerjaar met AIM. We werken met het lesmateriaal, staan stil bij nieuwe werkvormen en oefenen opnieuw met de gebaren. Het doel is om u inzicht en overzicht in het AIM-materiaal van het tweede leerjaar te geven, zodat u op maat kunt lesgeven. U kunt vragen stellen en ervaringen uitwisselen op basis van het werken met AIM in het eerste jaar. U ervaart nieuwe werkvormen en leert raps die geschikt zijn voor klas 2. We reiken aanvullend materiaal uit voor in uw eigen lespraktijk.

Na een dag met elkaar ondergedompeld zijn in de AIM-didactiek bent u niet alleen voorbereid op het  volgende leerjaar, maar ook vol inspiratie en verrijkt met ideeën voor uw AIM-lessen van vandaag en morgen. U wordt een AIM-docent die steeds beter in staat is de ideale AIM-les neer te zetten, met behoud van eigen ‘kleur’ en accenten.

Praktische informatie

Datumdatum voorjaar 2020 wordt medio december bekend
Tijd10.00- 16.00 uur
PlaatsVrije Universiteit (hoofdgebouw), De Boelelaan 1108, 1081 HV Amsterdam
CursusleiderJ. Spreen
Prijs€ 335,= inclusief koffie/thee, lunch en materiaal
Contact
e.vander.berg@vu.nl
InschrijvenDigitaal of schriftelijk tot uiterlijk vier weken voor aanvang studiedag; neem daarna eerst contact op 020-598 9240