HGZO-congres

Ieder voorjaar organiseert het VU Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen (voorheen o.a. EXPOSZ) het HGZO-congres. Het congres richt zich op iedereen die betrokken is bij het hoger gezondheidszorg onderwijs (HGZO) maar ook zeker op docenten in het middelbaar beroepsonderwijs en praktijkopleidingen. Dit congres biedt docenten al bijna 20 jaar de mogelijkheid om in twee dagen weer op de hoogte te zijn van recente ontwikkelingen.

Opzet
Elk jaar staat er een thema centraal. Op beide congresdagen is er een plenaire lezing. Hierbij gaat de spreker in op het centrale thema en plaatst actuele ontwikkelingen in het onderwijs en de gezondheidszorg in een breder kader. Naast de lezingen zijn er infoshops, workshops en onderzoeksrondes. Het congres kent een ‘voor en door elkaar’-principe. Dit betekent dat deelnemers aan het congres ook zelf bijdragen verzorgen. Hierdoor kan men laagdrempelig informatie en ervaringen uitwisselen en zo elkaar inspireren. Naast alle inhoudelijke activiteiten is er ook volop ruimte voor informeel contact tijdens de lunches, de borrels, het diner en een altijd verrassend avondprogramma.

hgzo218e HGZO-congres ICT: wat doen we ermee?
Speelt ICT een belangrijke rol in uw onderwijs? Dan wil u het 18e HGZO-congres op 22 en 23 maart 2018 niet missen!

Langzaam maar zeker is ICT een steeds groter deel gaan uitmaken van het zorgonderwijs. Als docent heeft u een rijke variatie aan digitale werkvormen tot uw beschikking en kunt u toetsing verregaand automatiseren. Studenten hebben (te?) veel digitale informatiebronnen tot hun beschikking. Kortom, ICT biedt veel kansen om het zorgonderwijs te verrijken of verbeteren, maar roept ook de nodige vragen op.

  • Wat kunt u met blended learning bereiken? Hoe mixt u de juiste match?
  • Hoe maakt u de juiste keuze uit het grote aanbod aan digitale tools voor toetsing?
  • Welke ontwikkelingen blijven en welke zijn een hype?
  • Hoe helpt u studenten om informatie op de juiste waarde te schatten?
  • Hoe bereidt u studenten voor op digitalisering van de zorg?
  • Heeft Virtual Reality een meerwaarde voor zorgonderwijs?

In twee dagen brengen wij u helemaal op de hoogte van de ‘state of the art’ als het gaat om ICT in het zorgonderwijs. U ontdekt wat andere opleidingen doen met ICT en er zijn diverse demo's om zelf te testen. En zoals u van ons gewend bent zorgen wij ervoor dat u tijdens het congres niet alleen uw kennis actualiseert en verrijkt, maar ook in een (als vanouds) ontspannen sfeer nieuwe en oude bekenden ontmoet en bij kunt praten met vakcollega’s.

GA NAAR DE CONGRESPAGINA HGZO-CONGRES 2018

Terugblik 2017
Bent u nieuwsgierig naar dit evenement? Bekijk dan de terugblik op het HGZO-congres 2017.

Congresorganisatie en inlichtingen

Neem voor meer informatie contact op met Sjoukje Colenbrander (secretariaat) of Judith Gerritsen. Telefoonnummer: (020) 59 86903, e-mail: j.m.gerritsen@vu.nl, s.colenbrander@vu.nl