Herken je dit?

Stress Wijzer: training stresshantering voor leraren.

01-04-2019 | 13:41

“Net vijf uur lesgegeven en in de pauze een gesprek met de zorgcoördinator gehad over een leerling die ik maar niet weet te bereiken. Ik heb straks een lastig gesprek met de ouders van deze leerling, maar eigenlijk geen tijd om dit voor te bereiden. Daarvóór moet ik echt naar de rapportbesprekingen, dat is ook belangrijk en kan ik niet missen. Hopelijk gaat het oudergesprek goed en duurt het niet te lang. Ik moet de lessen voor morgen nog voorbereiden en eigenlijk ook de mails over de studiereis die ik organiseer nog beantwoorden…“

Leraren halen veel voldoening uit het lesgeven en hebben meestal plezier in hun werk, maar regelmatig ervaren zij ook te veel stress door de drukke en veeleisende baan. De teamtraining Stress Wijzer kan uitkomst bieden!

Stress Wijzer is speciaal voor docententeams ontwikkeld door het Stress Lab van de VU. Deelnemers krijgen inzicht in: wat is stress? Wat zijn fabels en feiten? Hoe herken je bij jezelf tijdig signalen en hoe ga je daar wijzer mee om? Niet voor iedereen is mindfulness of meditatie de oplossing en daarom wordt er in een veilige setting geëxperimenteerd met verschillende technieken en apps voor stressreductie. Het beoogd eindresultaat is een betere stresshantering. Dat heeft niet alleen een positief effect op vitaliteit, werkplezier en duurzame inzetbaarheid, maar ook op de kwaliteit van het onderwijs, het welbevinden van de leerlingen en de sfeer onder collega’s en in de klas. Meer lezen…