Anita Corjanus vertelt over haar ervaring met de Opleiding Lerarenopleiders

Deelnemer Anita Corjanus is docent Nederlands en literatuur aan het Keizer Karel College en vertelt over haar ervaringen als deelnemer aan de opleiding tot Lerarenopleider.

20-09-2017 | 13:14

anita_corjanusWaarom heb je voor deze opleiding gekozen?
"Uit praktische overweging denk ik. Ik zit al 30 jaar in het onderwijs maar ik heb behoefte aan meer verdieping als het om het opleiden van leraren gaat. Zelf heb ik veel ideeën over hoe je die praktisch kunt invullen maar een goed omlijnd theoretisch kader ontbreekt soms daarbij. Deze opleiding besteedt ook veel aandacht aan dat laatste stukje, dat spreekt mij enorm aan. Ook is het prettig dat je de opleiding in fasen kunt volgen. Het ontbreekt me namelijk helaas aan tijd om een complete opleiding in een keer te doen."

Lees hier het volledige interview

Over de opleiding Lerarenopleiders
Na het volgen van deze opleiding beschikt u over een brede opleiding didactische en theoretische bagage en bent u merkbaar beter in staat om (aanstaande) leraren te begeleiden. De opleiding bereidt voor op opname in het beroepsregister lerarenopleider. Neem voor meer informatie contact op met opleidingscoördinator Jurriën Dengerink, j.j.dengerink@vu.nl of kijk op vu.nl/lerarenopleider.